Senatorul Diana Șoșoacă a venit în Parlament cu o hartă a României care conținea teritoriile deținute cândva de România, dar care în prezent sunt parte a Ucrainei. Șoșoacă l-a acuzat pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, că este ”un nazist” și a cerut Ucrainei să returneze teritoriile României.

”Aceasta este harta adevărată a României, cu tot cu teritoriile furate de Ucraina.

Un singur om curajos constituie o majoritate! ”Return our teritory, Zelenski!”. Zelenski și-a bătut joc de românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-au omorât copiii, i-au trimis pe front. Primii care au fost trimiși pe front au fost etnicii români din Ucraina!

În acest război sunt de partea României, sunt de partea românilor din Ucraina. Lăsați tâmpeniile cu Rusia și Ucraina, aici este România, este un pământ sfânt! Zelenski este un nazist, un nazist!”, a spus Diana Șoșoacă.

În 1940 URSS a anexat Bucovina de Nord și Basarabia.

enatoarea Diana Șoșoacă a transmis o serie de mesaje virulente, clamând că „va fi rău” dacă liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, va merge în Parlamentul României.

„Eu atâta vă spun, domnul Iohannis: Dacă vi-l prind în Parlament, va fi rău! Puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta! Să nu îndrăzniți să îl băgați în Parlamentul României, iar pe străzi românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale”, clameză Șoșoacă, într-un mesaj video.

NapocaNews