140 de persoane s-au prezentat luni, 30 octombrie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBear dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an.

„Campania nu este nicidecum una de imagine, ci una care își dorește să genereze o anumită atitudine socială. Este o campanie prin care UBB informează comunitatea clujeană cu privire la beneficiile donării de sânge atât pentru donatori, cât mai ales pentru persoanele care au nevoie de sânge și pentru sistemul sanitar care se confruntă constant cu o lipsă acută de sânge. Este o campanie care promovează ideea de solidaritate și însăși ideea de comunitate”, spun inițiatorii acțiunii.

Campania de donare de sânge se desfășoară în perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2023, între orele 7.30-13.30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

 

NapocaNews