Plățile cu numerar sau bani cash sunt garanția libertății noastre. Plata cu numerar este un drept fundamental pentru cetățeni și e bine să fie protejat prin Constituție! Sprijină inițiativa noastră pentru garantarea posibilității plăților cu bani cash prin Constituție!

Partidul Alianța Renașterea Națională a luat act cu îngrijorare față de acțiunile guvernului PSD-PNL condus de dl. Marcel Ciolacu, ce limitează libertățile cetățenilor români. Obligația de a încasa prin bancă sau digital orice sumă mai mare de 1000 de Lei este o atingere directă a libertății de a alege metoda de plată sau încasare.

De asemenea această măsură pune sume mari de bani nemeritați în conturile băncilor și ale platformelor de plăți digitale. Vedem cum “pas cu pas” se implementează o agendă de eliminare a banilor lichizi și începutul
unei tiranii financiare prin obligativitatea plăților folosind portofelul digital și sistemului bancar.

Spunem un NU categoric acestei tendințe de eliminare a banilor lichizi!

De aceea am deschis această petiție prin care ne dorim să strângem un număr cât mai mare de semnături astfel încât să putem transmite un mesaj puternic, acela că românii vor ca plata cu bani cash să fie garantată prin Constituție.

Plata cu numerar funcţionează întotdeauna: fără electricitate, semnal GSM sau acces la internet. Numerarul poate fi predat rapid prietenilor, familiei sau unei persoane ce este în nevoie. Cu bani cash poți cumpăra de oriunde, oricând, chiar și de la marginea drumului. Plata cu bani cash asigură confidențialitatea tranzacțiilor, dar și o protecție față de frecventele furturi digitale.

Dacă împărtășiți idealurile noastre, vă rugăm să semnați PETIȚIA AICI!