Primarul Clujului, Emil Boc, şi fostul director al SRI, Eduard Hellvig, sunt principalele nume luate în calcul de conducerea PNL pentru a deschide lista la europarlamentare, susţin surse liberale pentru News.ro. De asemenea, o variantă de lucru este aceea în care ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să fie susţinută de PNL pentru un post de comisar european, dar aceasta depinde de negocierile de la Bruxelles pentru împărţirea funcţiilor în viitoarea Comisie Europeană, arată sursa citată.

”În acest moment, variantele pentru a fi cap de listă la europarlamentare sunt Emil Boc şi Eduard Hellvig. Boc stă foarte bine în sondaje. Dintre actualii europarlamentari, vor fi pe locuri eligibile Adina Vălean, Siegfried Mureşan şi, posibil, Cristian Buşoi. Daniel Buda depinde de candidatura lui Emil Boc, fiind amândoi din filiala Cluj, iar Dan Motreanu şi Rareş Bogdan sunt sub semnul întrebării, în sensul că ar putea candida pentru Parlamentul naţional. Restul vor fi aşezaţi în funcţie de negocieri”, susţin surse din conducerea PNL pentru News.ro.

PNL mizează pe 7 locuri eligibile la alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce ar presupune ca partidul să reuşească un scor de cel puţin 20% la euroalegeri. La scrutinul din 2019, PNL a obţinut 10 mandate pe fondul unor proteste masive anti-Dragnea.

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a anunţat, la Prima TV, că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, în ciuda opoziţiei unor colegi de partid. ”Vreau eu să vin la Bruxelles şi o să vin la Bruxelles. Voi fi pe listă pentru că au nevoie de mine, nu pentru că m-ar iubi toţi”, a spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat dacă Eduard Hellvig va fi pe lista PNL pentru europarlamentare. ”De unde să ştiu ce vrea Edi? Oricând e binevenit în PNL. Are uşile deschise oricând la PNL. Oricând. Nu rupe partidul. Edi a luptat să adune liberalii, niciodată să-i despartă. E un om foarte raţional, foarte echilibrat, care a scos SRI din zona judiciară şi din zona economică şi i-a băgat din nou în cazărmi. E un om care a reformat sistemul”, a spus Rareş Bogdan în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, în urmă cu o săptămână, că a lucrat foarte bine cu Eduard Hellvig, că îl apreciază foarte mult pentru ceea ce a făcut în politică şi la conducerea SRI şi că este oricând binevenit în PNL.

Emil Boc este cel mai vizibil pe linia Europeană.

NapocaNews