Ministerul Culturii va restaurare clădirea Teatrului Național și Operei Naționale Române Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro, a anunțat azi la Primăria Cluj-Napoca, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

”Unitatea de Management a Proiectelor din Ministerul Culturii a urcat pe SEAP licitația pentru studiul DALI pentru restaurarea clădirii Teatrului și Operei Naționale Române Cluj-Napoca, o clădire care a servit mediul cultural mai bine de 100 de ani și care nu a beneficiat până acum de ample lucrări de  restaurare.

Vom investi 20 de milioane de euro, este o investiție mult așteptată. Urmează apoi licitația pentru proiectul tehnic și execuție, și am solicitat să fie comasate procedurile pentru ca o astfel de investiție să devină realitate în termen cât mai scurt.

Lucrările se referă la refacerea instalațiilor, vor fi lucrări la acoperiș și finisaje”, a spus ministrul Culturii

De asemenea, primarul Emil Boc a declarat că la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a menținut finanțarea pentru domeniul cultural chiar și în perioada de pandemie.

”Cultura face parte din ADN-ul orașului, prin cultură și educație putem construi o societate cu acces la prosperitate și la dezvoltare. În 10 ani, creșterea finanțării pentru sectorul cultural a fost de 557%, de la 2,3 milioane de lei în 2012 la 12,9 milioane de lei ân 2023”, a afirmat Emil Boc.

Radu Ștefan