În perioada 5-8 octombrie 2023 se desfășoara in Comunitatea Madrid, Spania prima ediție a „CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, o manifestare susținută de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, in cadrul unui ambițios proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati: „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“.

În cadrul acestui festival a avut loc ședința de constituire Liga Scriitorilor, Filiala Spania în data de 7 octombrie a.c. la Mejorada del Campo, la care au participat numeroși scriitori români din Peninsula iberică, care trăiesc aici de peste 20 de ani.

În urma completării fiselor de înscriere și lecturarea statutului Ligii a urmat sedinta de alegeri, în care a fost votat biroul de conducere al filialei Spaniei a Ligii Scriitorilor Români, având următoarea componenta: președinte Marin Dumitrescu, vicepreședinte Vasile Ghiță, membrii Mircea Florescu, Nan Gabriel, secretar Sorin Bălășoiu.

Ionut Țene, vicepreședintele Ligii Scriitorilor Români a urat succes membrilor filialei pentru rolul de a aduce literatura română în tara lui Cervantes.Țene a subliniat citând din Stănescu „limba română e patria noastra chiar și în Spania”.

La final, poetul Marin Dumitrescu a promis că filiala Spania va deveni cea mai puternica dintre filialele Ligii din Diaspora și ca aici se vor scrie și promova opere literare de valoare.

NapocaNews