În contextul exacerbării conflictului din Orientul Mijlociu dintre Israel și palestinieni, România acționează într-un spirit de solidaritate internațională, oferind sprijin cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din nou din calea războiului.

Potrivit Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), în sâmbătă spre duminică noaptea, la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), asigură preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.

Cei 220 de cetățeni ucraineni care sunt preluați vor beneficia de asistență medicală asigurată de către personalul specializat din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), urmând ca o parte dintre aceștia să își continue drumul mai departe, iar restul (aproximativ 40-50 persoane) vor fi transportați în spații de cazare temporară, oferindu-li-se un refugiu sigur în aceste momente dificile.

De asemenea, în data de 16 octombrie, un alt transport cu cetățeni ucraineni va sosi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, echipele medicale SMURD vor asigura asistență medicală de specialitate acestora. Totodată, autoritățile române vor pune la dispoziție spații temporare de cazare.

NapocaNews