Bloggerul care deține site-ul Veghe Patriei, reținut de polițiști pentru incitare la ură

Oamenii legii l-au reținut pe bloggerul care administrează site-ul Veghe Patriei. Acesta ar fi postat în mediul online mai multe mesaje de discriminare și instigare la ură.

Cătălin Valeriu Dănoiu a fost reținut pentru 24 de ore. Cunoscut ca blogger, acesta deține și un ziarul online Veghe Patriei.Polițiștii îl bănuiesc de incitare la ură și discriminare.

Bărbatul ar fi atras atenția cu mai multe mesaje legate de războiul din Hamas. Din acest motiv, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale (SIC) i-ar fi percheziționat locuința din București.

În vârstă de 44 de ani, bloggerul care deține site-ul Veghe Patrieiar fi postat mesaje anti-israeliene legate de conflictele din Gaza.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Cătălin Valeriu Dănoiu din București, oamenii legii au găsit numeroase stickere cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu. Totodată, polițiștii au găsit în casa bărbatului și simboluri ale Mișcării Legionare.

Totodata, la adresa in cauza au fost identificate mai multe bunuri cu valoare probatorie, respectiv 31 de abtibilduri avand inscriptionate sigla Miscarii Legionare si 147 de stickere cu fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu”, arată datele anchetei, titrează evz.ro.

În urma perchezițiilor, bloggerul a fost reținut. Pentru mesajele publicate în mediul online, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

Oamenii legii spun că acesta ar fi răspândit mesaje rasiste, fasciste și xenofobe. Mai mult, Cătălin Valeriu Dănoiu nu ar fi ezitat să se recomande ca fiind un membru al Mișcării Legionare.

Postările publicate pe site-ul Veghe Patriei ar fi fost extrem de virulente. Bărbatul în vârstă de 44 de ani ar fi făcut mai multe asocieri cu războiul dintre Israel și Hamas.

Bloggerul care deține site-ul Veghe Patriei, reținut de polițiști pentru incitare la ură. Ce mesaje publica
Cătălin Valeriu Dănoiu și Diana Șoșoacă. Sursa foto: Facebook

Ziarul online Veghe Patriei, pe care bloggerul Cătălin Valeriu Dănoiu, din Capitală, îl deține este cunoscut ca fiind de extremă dreaptă. Cătălin Valeriu Dănoiu ar fi publicat mesaje rasiste și fasciste încă de acum câteva luni. Mesajele anti-israeliene distribuite în online, s-ar fi intensificat după atacul terorist din Gaza.

Dupa finalizarea perchezitiilor, a fost pus in aplicare un mandat de aducere, cel in cauza fiind condus la sediul SIC, iar organele de cercetare penala au dispus retinerea acestuia pentru savarsirea infractiunilor de incitare la ura sau discriminare precum si alte trei infractiuni prevazute de OUG nr. 31/2002 ”, mai arată polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale (SIC).

NapocaNews