În 20 octombrie 2022, Universitatea Cluj și CFR Cluj se întâlneau după o pauză de 7 ani. Jocul conta pentru grupele Cupei României și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

A fost incriminat și un banner cu mesajul „Nici răchita nu-i ca pomul, nici țiganul ca și omul” afișat de suporterii feroviari, scrie ziuadecj.ro.

CNCD s-a simțit datoare să ia o decizie cărei i-a căzut victimă FC Universitatea Cluj. Clubul a fost amendat cu 10.000 de lei și a primit recomandarea de a crește nivelul de exigență pentru următoarele partide pe care le va organiza.

„Luând în considerare percepția negativă generalizată asupra membrilor comunității rome, Colegiul director apreciază că mesajul supus prezentei analize este de natură să instige la ură și intoleranță rasială, afișarea unui bannercu mesaj rasist reprezentândun comportament manifestat în public care lezează demnitatea persoanelor de etnie romă. […]

Consiliul director hotărăște sancționarea Asociației Sportive Fotbal Club Universitatea Cluj, în calitate de parte reclamantă, cu amendă contravențională, în cuantum de 10.000 de lei, potrivit art. 2 alin. 11 și art. 26 alin.1 din O.G. nr, 137/2000, republicată, coroborat cu art. 8 din O.G., nr. 2/2001 privind regimul juridical contrvențiilor, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în decizia CNCD.

NapocaNews