Paza bună trece primejdia rea. Ai casa de vacanță pe care ți-ai dorit-o și pe care ai amenajat-o cu drag, după preferințele tale. Vrei ca acest loc al tău să fie în siguranță, să te întorci mereu în aceeași atmosferă confortabilă. Securitatea casei tale trebuie să fie o prioritate pentru tine. Auzim, din păcate, despre multe cazuri de spargeri ale locuințelor. Vrei să știi cum poți să ai grijă de proprietatea ta?

Iată 5 metode eficiente cu ajutorul căror poți crește securitatea casei tale de vacanță

  1. Asigură ușile și ferestrele

În primul rând, trebuie să fii sigur că ușile și ferestrele se închid și se încuie bine, că nu au nici o defecțiune. Pentru aceasta, verifică ușile de acces în casă, încuietorile și balamalele acestora. Ușile metalice sunt cele mai rezistente. Verifică zăvoarele ferestrelor și dacă este nevoie, schimbă-le cu unele mai sigure. Pentru o protecție și mai bună, poți adăuga grilaje din fier forjat la geamuri. Astfel, intrarea prin efracție ar fi prea dificilă.

 

  1. Iluminează curtea

Lumina din curte sau chiar și o lumină lăsată aprinsă în interiorul casei țin la distanță hoții; aceștia nu ar vrea să se afle în centrul atenției, să fie vizibili. Există numeroase modele de corpuri de iluminat pentru exterior sau aplice de exterior, care sunt și frumoase, moderne și foarte utile. Pot fi montate de jur împrejurul casei și pe alei. Pentru economie de energie electrică și economie de bani, poți utiliza energia solară.  Sau alege lămpi care se pot aprinde într-un anumit interval orar, pentru a crea impresia că este cineva acasă. 

 

  1. Instalează un sistem de supraveghere

Pentru siguranța casei, un sistem de supraveghere este o investiție foarte bună. Există o multitudine de modele, din care poți alege în funcție de necesitate, de buget și în funcție de zona în care se află proprietatea. Pe site-ul oricare.ro, găsești camere Smart IP Wireless 4K, cu ajutorul cărora poți să-ți urmărești casa în timp live, prin telefon, chiar dacă nu ești în apropiere. Tehnica este în prezent foarte avansată. Îți poți urmări casa, chiar dacă ești la distanță, cu un simplu click pe telefon. În plus, camera poate să emită anumite sunete, atunci când detectează mișcare, ceea ce ar speria intrușii. 

 

  1. Securizează rețeaua Wi-Fi

Pentru că folosești sisteme de supraveghere Wireless, trebuie să fii sigur că și rețeaua Wi-Fi, funcționează foarte bine. În plus, trebuie să fii foarte atent să-ți securizezi rețeaua, pentru a ține la distanță și hackerii. Creează parole puternice,  instalează protecție antivirus, redenumește rețeaua pentru a fi ascunsă, asigură-ți routerul Wireless. 

 

  1. Păstrează legătura cu vecinul de încredere

Este important să comunici cu vecinii, dar totuși, nu trebuie să fie chiar toți informați în legătură cu programul tău. Găsește totuși un vecin de încredere, care să-ți dea de veste orice ar fi nevoie.

 

Așadar, pentru că este importantă siguranța caselor noastre, a lucrurilor noastre, pe care ni le-am achiziționat cu un oarecare efort, merită din plin să dăm atenție și să investim pentru orice metodă eficientă de protecție. 

 

NapocaNews, Sursa foto: pexels.com