Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a declarat zilele trecute că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018. „Eu sun creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Afirmațiile care a stânit un val de reacții și au dus la înlăturarea Elenei Lasconi de pe lista USR pentru europarlamentare ar putea avea la bază o minciună. Cel puțin așa reiese din imaginile publicate pe primăriță pe rețelele de socializare în 2019, titrează Cotidianul.ro.

Pe 26 mai 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare, Elena Lasconi a publicat pe Facebook și pe Instagram o poză în care apare cu buletinul plin de tibrele care se aplică pe partea din spate a documentului cu ocazia votului.  Între timbrele aplicate cu ocazia alegerilor din 2016 (locale și parlamentare) și timbrul de la alegerile europarlamentare din acea zi nu există niciun alt timbru. Lipsește astfel tocmai dovada participării la referendumul pentru familie din 2018.

Elena Lasconi a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR.

”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

NapocaNews