Peste 260 de cetăţeni români şi membrii familiilor acestora cer să fie evacuaţi din Fâşia Gaza, a precizat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Ea a explicat că negocierile continuă, dar situaţia din teren nu permite, în prezent, scoaterea străinilor din zonă, întrucât punctul de frontieră, Rafah, este, în continuare, blocat:

La acest moment, Ministerul de Externe, prin intermediul celulei de criză și al misiunilor diplomatice din regiune, este pregătit să acorde sprijinul necesar pentru evacuarea cetățenilor români și a membrilor de familie ai acestora din Fâșia Gaza. Menținem totodată dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene, cu delegația Uniunii Europene la Cairo și cu misiunile diplomatice acreditate la Cairo care au în continuare cetățeni în Fâșia Gaza, în vederea unei coordonări strânse a demersurilor de evacuare a cetățenilor noștri. (Luminița Odobescu)

Ministrul român de Externe a solicitat eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de gruparea teroristă Hamas, fără precondiţii, inclusiv a celor şase persoane cu dublă cetăţenie – israeliană şi română.

NapocaNews