Din antichitate se scriu cărți despre liderii care aleg amfiteatrul politic! Eu scriu despre clipa de față, antichitatea viitoare! George Simion – este un model atipic de politician, stârnește reacții și sentimente contrare, este iubit și contestat, lovit și glorificat! L-am cunoscut în anul 2010 în Basarabia într-o Televiziune! Am fost invitat să vorbesc despre Avram Iancu și Brâncuși! Destinul său are gravitația unui astru… care se desprinde din cosmogonia unui sistem… și definește noi meridiane de existență, un nou alfabet și limbaj politic!

Este o carte jurnalistică, are o expresie literar-chirurgicală! Nu este o carte-templu, dimensionează spiritul de Cruciat al lui George Simion – un apostol politic – care și-a început tinerețea… ridicând temelii și bolți laice… mult pătimitului neam românesc!

Contest orice asociere a acestei cărți… cu favoruri sau privilegii din partea lui George Simion sau a partidului AUR! Trăiesc auster, am o indemnizație modestă din munca mea de scriitor, am refuzat multe oferte politice, nu-mi compromit și nu-mi înjosesc… statutul meu de scriitor, jurnalist și istoric literar… recunoscut în presa din din țară și din străinătate!

Citiți cartea – înainte de a ridica și arunca piatra din cuvinte!

Laurian Stănchescu – poet