Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Napoca au efectuat 25 de percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de droguri de risc, de mare risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fiind reţinute şapte persoane, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Percheziţiile, derulate împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, s-au desfăşurat miercuri în municipiile Dej, Gherla şi Cluj-Napoca.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022 – decembrie 2023, persoanele cercetate ar fi intermediat şi comercializat, în mod direct, substanţe psihoactive şi droguri de mare risc (2-FDCK şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), primind sume cuprinse între 70 şi 100 de lei, pentru un plic. De asemenea, tot din cercetări a reieşit că, în perioada menţionată, aceştia ar fi realizat tranzacţii de ordinul sutelor de grame de substanţă, pentru sume cuprinse între 3.000 şi 15.000 de lei”, precizează IPJ Cluj.

În urma celor 25 de percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Cluj au fost descoperite şi ridicate 9.320 de comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conţinând 3-CMC cristal şi 3.568 de ecstasy), sume în lei şi valută, în echivalentul a aproximativ 113.000 de euro, precum şi alte mijloace de probă.

„O parte din droguri au fost disimulate în spaţii greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări”, mai anunţă IPJ Cluj.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a şapte persoane, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi se va face propunerea de arestare preventivă a celor şapte persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. Acţiunile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj, Direcţiei Regionale Vamale Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi inspectoratelor de jandarmi judeţene Cluj şi Tulcea.

 

NapocaNews