Cluj-Napoca se clasează pe locurile fruntașe în ceea ce privește topul cartierelor din România unde se trăiește cel mai bine.

O platformă de imobiliare a realizat un clasament al cartierelor din România unde se trăiește cel mai bine. Patru zone din Cluj-Napoca și-au făcut loc în primele zece clasate, iar cartierul Gruia a prins ultima treaptă a podiumului, potrivit datelor trai.storia.ro.

Gruia este pe locul trei în topul cartierelor din România, cu un scor total de 57.2, iar primele două clasate în acest clasament sunt două cartiere din București.

Cartierul Primăverii, cu un scor total de 63.1 ocupă poziția a doua, iar Aviatorilor din Capitală este cartierul din România unde se trăiește cel mai bine, potrivit sursei citate.

Sursa citată mai arată că, pe locul al patrulea în acest clasament regăsim cartierul Andrei Mureșanu (56.3 – scor total), Centrul Vechi din Cluj-Napoca ocupă a cincea poziție (55.9), și cartierul Zorilor este pe locul șapte (scot 54.2).

Cartierele din Cluj-Napoca, în topul zonelor din România unde se trăiește cel mai bine. Câte sunt în top 10Sursă: trai.storia.ro

În afara top 10, pe locul 14 mai regăsim și zona Plopilor din Cluj-Napoca, Gheorgheni (locul 28 – scor 46.8); Bună Ziua (locul 38, scor 45.7), Iris (locul 40, scor 45.3). Cartierul Mărăști, o zonă foarte căutată în Cluj-Napoca ocupă locul 56 (scor 44). Dâmbul Rotund a prins locul 70 în acest top cu un scor total de 42.6.

În schimb, cel mai mare cartier din Cluj-Napoca – Mănăștur se clasează doar pe locul 135 în acest clasament, cu un scor total de 39.1.

NapocaNews