Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român.

„Zilele trecute, în timp ce românii sărbătoreau Ziua Națională a României, liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este un Laszlo Tokes mai tânăr și mai prost, se afla la Washington unde arunca din nou cu venin și noroi în România, vorbind despre o așa-zisă stare deficitară a drepturilor comunității maghiare din România. Toate afirmațiile pe care Kelemen Hunor le face peste tot în Europa sau la Washington sunt simple minciuni care trădează loialitatea acestuia față de un stat străin, nu față de București care îi plătește salariul generos de demnitar al statului român”, a spus purtătorul de cuvânt al AUR.

Potrivit acestuia, atunci când Kelemen Hunor ocupa înalte demnități publice România respecta drepturile comunității maghiare, în schimb „atunci când Kelemen Hunor, deputat în Parlamentul României, nu mai ocupă funcții în Guvern, România încalcă drepturile minorității maghiare”.

Dan Tanasă consideră că afirmațiile pe care le face Kelemen Hunor sunt inacceptabile, iar „toată activitatea elitei UDMR nu trebuie finanțată de la bugetul de stat al României”.

„Într-o viitoare guvernare AUR, UDMR va primi zero lei de la bugetul de stat pentru a finanța această atitudine șovină, xenofobă și antiromânească. Vom finanța fără doar și poate activitatea comunității maghiare din România. Reamintim faptul că, spre exemplu, în rândurile noastre există membri cotizanți. Însă nu mai putem continua să finanțăm această atitudine antiromânească a elitei politice maghiare din România”, a concluzionat deputatul AUR.

NapocaNews