Distribuie articolul

FUNDAȚIA CENTRU DE RESURSE PENTRU COMUNITĂȚILE DE ROMI în parteneriat cu INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CLUJ, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”TRAIAN DÂRJAN” și ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,LIVIU DAN” MOCIU, a derulat în perioada Noiembrie 2022 – Decembrie 2023 proiectul Edu.Door – educaţie outdoor inovativă pentru incluziune socială. Obiectivul general al proiectului a fost crearea premiselor de reducere și prevenire a abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal pentru un număr de 321 de elevi înscrişi în învățământul primar și gimnazial în școlile implicate în proiect.

În cadrul proiectului s-a urmărit:

  • Dezvoltarea unui program complex de acțiuni care să creeze premisele de reducerea părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate de prevenire și de asigurare a oportunităților egale pentru 321 de elevi aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității roma și elevii din mediul rural/comunităţile dezavantajate socio-economic.
  • Îmbunătățirea competențelor a unui număr de 40 de persoane aparținând personalului didactic din învățământul pre-universitar din școlile implicate în proiect , în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.
  • Promovarea de către și pentru cei 321 de elevi înscrişi în școlile implicate în proiect a temelor orizontale din POCU 2014-2020, referitoare la dezvoltare durabilă, egalitate de șanse, nediscriminare, egalitatea între femei și bărbaţi, accesul la educație pentru elevi cu dizabilități.

Conceptul principal al proiectului a fost evidențiat în mod special de înființarea și derularea acțiunilor de dezvoltare personală și educațională în cadrul CLUBURILOR EDUCATIVE OUTDOOR create în școlile implicate în proiect. Din perspectivă strategică, conceptul edu.door se referă la proiecția unor acţiuni de dezvoltare personală și educațională, reprezentând ideea de edu/educaţie, dar și promovarea în spațiul din afara sălilor de clasa (.door) și în spațiul public (.door) a rezultatelor obținute de copii, conceptul proiectului reprezentând și o poarta (.door) spre promovarea interculturalităţii, șanse egale, antidiscriminare, dezvoltare durabilă.

Bugetul total al proiectului a fost de 1.681.502,95 lei, din care finanţare nerambursabilă în sumă maximă de 1.637.759,18 lei. Valoarea co-finanțării eligibile a parteneriatului a fost în valoare de 43.743,77 lei. Proiectul s-a implementat în municipiul Cluj, județul Cluj, pe o perioadă de 14 luni.

Proiect co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

NapocaNews