Numele lui Valeriu Gheorghiță, fostul președinte al CNCAV apare în dosarul penal întocmit de procurorii DNA cu privire la achiziția de vaccinuri. Sigur și eficient

Numele lui Valeriu Gheorghiță, fostul președinte al CNCAV apare în dosarul penal întocmit de procurorii DNA cu privire la achiziția de vaccinuri anti-Covid. Alături de Andrei Baciu, Gheorghiță și-a pus semnătura pe memorandumul și documentația pentru achiziția unui lot suplimentar de vaccinuri Pfizer.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din pandemie, apare în Dosarul Vaccinurilor instrumentat de DNA. Alături deAndrei Baciu, fostul șefi al CNAS, el a fost implicat în întocmirea de memorandumuri și achiziția de doze.

În dosarul ajuns la Parlament pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu se arată că unul dintre contractele pentru statul român semnat de fostul premier, documentația de bază ar fi fost întocmită de Valeriu Gheorghiță și de Andrei Baciu. Anchetatorii DNA verifică felul în care s-a derulat acest angajament.

Participarea guvernului la negocierile pentru noul contract și angajarea de fonduri în vederea achiziției de vaccinuri au fost aprobate de fostul premier Florin Cîțu. Decizia a fost luată pe 11.01.2021. Nota de informare pentru achiziția suplimentară de vaccinuri împotriva Covid-19 a fost întocmită de președintele și vicepreședintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu.

Aceștia au solicitat premierului, de atunci, să analizeze oportunitatea achiziției unei cantități suplimentare de 8.055.394 de vaccin BioNTech/Pfizer. Cantitatea era mai mare decât cea inițială, de 1,6 milioane de doze.

NapocaNews