Am intrat de curând in anul 2024. Am intrat cu multe probleme, griji, necazuri, sperante, nadejdii sau deznadejdii, vise sau resemnari, incredere sau neincredere, dorinte si ganduri de mai bine. Am intrat cu o certitudine. Ca batalia finala se va da in acest veritabil „triunghi al Bermudelor”, cu ale sale laturi – Credinta – suveranism – globalism. Aici va fi cheia jocului in lumea bolnavă în care traim. O lume bolnava, din care nici noi nu facem exceptie.

Boala noastra azi, este idiferenta si indolenta multora. Pe cei inconstienti ii supara adevarul, iar pe cei constienti ii supara minciuna. Depinde foarte mult de modul cum si ce gandim. Daca noi continuam sa gandim, ca nu se mai poate face nimic, ca unii sau altii controleaza tot, atunci asa va si ramane situatia. Intotdeauna marii oameni de stat de la noi si de pretutindeni, au gandit pe termen lung. Asta este diferenta dintre omul de stat si omul politic. Omul de stat gandeste pentru urmatoarele generatii (un Ionel, un Corneliu, un Ion, un Nicolae). Omul politic insa, gandeste doar pentru urmatoarele alegeri. Acum, parerea mea, este ca noi azi nu mai avem nici macar oameni politici, pentru ca acestia gandesc doar ce fac pe loc, pe moment. Fara nici un fel de viziune, de strategie. Infractiunea este liantul care-i uneste astazi.

Pentru noi si pentru viitorul nostru, este foarte important cum ne gestionam propria viata. Pentru ca de aici pleaca suveranitatea noastra personala si a tarii. De la suveranitatea fiecarui individ in parte. Noi trebuie sa fim constienti, ca totul se va schimba in urmatorii ani in lume. Acest sistem oligarhic globalist este pe cale de disparitie…ca si dinozaurii. El isi traieste momentan ultimele clipe. Desigur ce vedem azi, este zbaterea sa in agonie. De aceea distruge totul in jurul sau. De aceea sunt azi aceste razboaie, care sunt toate pe si pentru resurse si bogatii. Daca ne uitam atent la ce s-a intamplat in Ucraina, Siria, Liban, Irak, Afganistan, Gaza, Africa si America de Sud, vedem ca tot jocul este pe resurse. Si cine controleaza resursele, conduce lumea. Simplu si clar ca lumina zilei…bineinteles cine are ochi de vazut si minte sa inteleaga. Si ca sa fie controlate aceste resurse, este nevoie de razboaie. Iar razboaiele sunt duse de bancheri si de numeroasle banci pe care le au in spate. Aici este capul hidrei finaciaro – globalista. Capul hidrei este sistemul financiar – bancar mondial sau globalist de azi. Cei care tiparesc banii. Care genereaza si controleaza inflatia, bursa, imprumuturile si creditele bancare. Am citit recent intr-an raport, care nu a fost prezentat oficial de cei de la Davos, ca datoria mondiala este de 22,4 cva-trilioane, iar PIB-ul mondial este de 80 de trilioane. Vedeti diferenta! Diferenta este gigantica! Ea nu mai poate sa fie acoperita niciodata ! Iar acest sistem este condamnat definitiv sa se prabuseasca, cu atat mai mult cu cat el a produs oligarhi financiari prin tastatura. Adica bani care propriu zis nu exista. De aceea ei doresc sa impuna eliminarea cash-ului, a banilor lichizi. Pentru ca asta inseamna controlul total!

Un control total exact cum s-a intamplat cu „defunctul” covid – o pandemie mai mult a fricii si prostiei, o pseudo-pandemie. Aceasta plandemie a avut un scop precis – controlul. Pentru ca prin acest mecanism indus al plandemiei, s-a vazut cum ne pot controla. Si cat de departe pot merge cu controlul asupra noastra. Iar din pacate foarte multi dintre oameni au cedat. Au cedat si renuntat la propria lor suveranitate. S-a dorit eliminarea suveranitatii fiecarei persoane, pentru ca persoanele deposedate de suveraniatea lor, sa accepte si sa execute ceea ce le spunea guvernul si autoritatile. A fost un demers in care s-a dorit controlul total. Si s-a reusit in mare parte. Ce este mai grav – omul a acceptat, nu ce a spus medicul, ci ce a spus politicianul. De asemenea, la fel de grava din pacate, a fost atitudinea multor medici, care au acceptat ca niste slugi ce au spus politicienii, adica s-au vandut. Contrar principiului lui Hipocrate, care spune ca „in primul rand sa nu faci rau”. Si asta este tot un aspect al suveranitatii…. de profesie, de actiune, de gandire si de decizie.

Suveranitatea este inainte de toate testul credintei. Si nu doar daca ai credinta, ci si cata credinta ai ! La noi la romani este vorba asta – „sa vezi si sa crezi, cand de fapt este exact invers, adica sa crezi ca apoi sa vezi”. Daca am sti acest lucru si l-am intelege cu toata fiinta noastra, atunci intr-adevar am avea acces la constiinta noastra, de a sti cine suntem cu adevarat. Vedeti prieteni – oamenii se uita la cer si la bolta instelata si nu baga de seama ca Dumnezeu se afla in ei…in noi ! Tot ce ni se intampla noua in fiecare clipa este cu voia lui Dumnezeu. Daca oamenii ar intelege, ca tot ce se intampla azi in lume, este spre binele, folosul, regasirea si „re-Dumnezeirea” noastra, ar actiona spre cauza, nu spre efect. Si cauza este trezirea noastra ! Ca noi sa ne trezim, sa intelegem cine suntem cu adevarat, sa intelegem ca suntem Creatie Divina ! Pentru ca Dumnezeu in imensa Lui bunatate si bogatie, putea sa creeze doar oameni buni si „bogati”. Iar noi ne purtam precum niste slugi umile si ca niste cerșetori. Adica suntem legati strict de stomac, de minte si de circ. Si peste toate – frica. Toate acestea denota un singur lucru, ca relatia noastra cu Dumnezeu este profund viciata si avariata. Pentru ca daca relatia noastra cu Dumnezeu ar fi puternica, am intelege ca noi impreuna cu Dumnezeu avem majoritatea. Si atunci toti acesti impostori de serviciu ce conduc si ne conduc ar disparea. Ei continua insa sa ne conduca, pe baza prostiei si a necredintei existente azi in lume. Pentru ca majoritatea dintre noi preferă turma, unde este cald si bine. Cand iesi din turma trebuie sa-ti asumi o serie de „riscuri”, cum ar fi marturisirea Adevarului si a Credintei Crestine!

Să intelegem si sa constientizam odata pentru totdeauna, ca viata este un dar, darul suprem dat noua de Dumnezeu. Nu este nicidecum un drept, asa cum este impus de Washington sau Bruxelles. Deci noi nu avem dreptul, ci avem darul ! Un dar care inseamna totul si ne confera fiecaruia statutul de parte a Universului Creator. De unde va veni si salvarea noastra. Iar Credinta singura ne va salva !

Cristian Ardeleanu