Mai zilele trecute, un amic mai slab de ingerul servicilor, ma atentiona cu jumatate de gura, sa am grija ce scriu si ce ce vorbesc, pentru ca suntem ascultati. Foarte bine, i-am raspuns – inseamna ca nu „propovaduim” in pustie. Problema este, ca pe seama „ascultarii” noastre, cei de pe la servicii, isi indestuleaza gradele, primele, burtile si mai apoi pensile speciale. Si daca tot suntem ascultati, am si eu o rugaminte la tovarasul general Rog si ai lui discipoli. Ce ar fi sa mergeti voi pe la origini, nu ale voastre, ca as cere imposibilul. Cercetati conform specificului meseriei voastre, originile de unde ne tragem noi seva, la filonul nostru identitar si ideologic. Mergeti si aprofundati materia, pentru ca sunteti corigenti la istoria si demnitatea romanilor. Mergeti la un Nae Ionescu, Petre Tutea, Mircea Eliade, Mircea Vulcanescu, Valeriu Gafecu, Ioan Ianolide…

Rogu-le „maria” ta
Lasa tara, no prada
C-ati luat bani cu galeata
Ia mai dute-n…treaba ta.

Dupa aceasta scurta introducere, intru si eu in materie. Aproape intreaga noastra istorie a fost o lupta continua de a nu fi „calariti” de unii sau de altii. In ultimul secol, aceasta „onoare”, a fost impartita frateste intre rusi-sovietici, respectiv americani. Si ca sa fiu politic corect (sic), trebuie sa recunosc ca radacinile actualului regim capitalist din Romania, au fost sadite tocmai de detestatul moroi comunist Gorbaciov si de mult hulita URSS. Acestora insa nu le-a iesit planul in decembrie 1989 si au pierdut Romania, in favoarea dusmanilor pe care-i urau, adica capitalistii. De mentionat ca „elitele” ruso-americane au dovedit ca poseda suficienta cultura de securitate, studii si doctorate neplagiate, au studiat lectiile amare ale istoriei, le-au insusit si folosit impotriva altora mai natangi, adica a noastra.

Despre cat de natangi sau imbecili suntem, observa pana si orbul care a nimerit Braila. Se vede mai ales prin intreaga noastra politica externa, ale carei ultime „realizari marete” sunt batjocorirea resurselor noastre de hidrocarburi, batjocorirea cerealelor romanesti, „minunata” politica cu privire la Schengen, recentele garantii de securitate oferite Ucrainei de catre Romania sau alinierea in continuare la absolut toate decizile si actiunile prostesti ale blocului euro-atlantic. In plus am permis intr-un mod absolut imatur, ca majoritatea deciziilor cu privire la politica noastra externa, sa fie decise la Washington si apoi la Bruxelles. Decidentilor nostri le-a mai ramas aroganta, obedienta, servilismul si manipularea mediatica. In schimb noua, ne-a ramas spiritul critic, specific democratiei. O democratie la fel de falsa, precum politica noastra externa. Un spirit critic care atrage dupa sine o serie de probleme, pentru ca daca azi critici hegemonul – pokemon american, esti clasificat la foc automat, ca fiind agent rus…de la agenturilii putiniste.

Noi mai mereu uitam un aspect, si anume ca in relatiile internationale, nu este vorba doar despre forta dreptului, ci este vorba si despre dreptul fortei. Adica daca ne aruncam prosteste cu capul intr-un zid, vom constata ca cel care se sparge este capul, nicidecum zidul. Singurul care mai cedeaza uneori este zidul ideologic. Pana si zidul Berlinului a cazut, pentru ca a fost dinamitat si sabotat din interior. Bocancul rusesc-sovietic se uzase in asa masura, incat nu a mai putut tine in lesa, satelitii sai ideologici „ascunsi” dupa cortina de fier. In Romania, inceputul sfarsitului pentru tovarasii sovietici si calaii lui Nicolae Ceausescu, a fost momentul cand de la jos Ceausescu, s-a trecut la jos comunismul ! Atunci multimile adunate, practic au cantat prohodul unei epoci care devenea istorie ! Asa cum din pacate, tot istorie a devenit si iluzoria noastra libertate. O libertate pe care s-a pus rapid saua americana, o tranzitie de fapt de la un asa zis comunism spre un globalism nivelator si decadent. Un succes al capitalismului in zona socialist est europeana. Si o regretabila victorie absoluta, a capitalismului european grobian si analfabet de azi, asupra civilizatiei poporului roman.

Si uite asa, am ajuns azi, intr-o situatie care cu 34 de ani in urma, ar fi fost poate subiect de film SF. Adica sa dam noi sanctiuni tocmai Kremlinului. Evident nu de capul nostru – chiar daca mamaliga romaneasca s-a cam infoiat. Ci sub directa indrumare parinteasca de la Washington. Problema este ca americanii stau cam prost cu matematica si nu prea le-au iesit calculele…le-a dat cu virgula. Calculele americane spun ca aceste sanctiuni economice, practic un veritabil razboi economic dus impotriva Rusiei, sunt mai putin costisitoare decat un razboi militar clasic. De fapt prin acest razboi economic se incearca cu disperare capitularea Rusiei! Despre asta este vorba. Plus despagubiri de razboi ! Dar pana una alta, acest razboi economic al ocidentului euro-atlantic cu Rusia, a saracit foarte mult tocmai populatia Europei ! Ignorantii, senilii, impotentii astia intelectual, care au elaborat bufoneria de startegie, au uitat sau ignorat mai multe aspecte ale problemei. Ca Rusia….

– este inca o mare putere nucleara
– a reusit sa invinga toate natiunile care au invadat-o, incepand cu Napoleon si terminand cu Hitler
– nu are datorie externa
– are resurse si rezerve strategice, plus bogatii interne imense
– o industrie militara revigorata si super performanta.

Totusi – idioții utili – sefi ai blocului euro-atlantic au reusit ceva. Să apropie foarte mult Rusia de super puterea emergenta globala China, reusind crearea unui centru de putere economica si militara, care a atras si alte puteri mai mici – India, Iran, Turcia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Brazilia – adica un arc de cerc, care strange tot mai mult lumea noastra euro-atlantica.

Este tot mai evident, ca azi noi nu traim intr-o democratie, ci intr-o oligarhie. Iar oligarhii isi stabilesc si marcheaza suprematia prin razboaie. De aici si militarizarea politicii. Intrebarea care se pune este urmatoarea – va incaleca bocancul rusesc șaua americana sau oligarhia mondiala va cadea la pace?!? Pana se hotarasc astia, daca fack sau nu pace, slugile lor hidoase adunate zilele astea in Elvetia – la Davos…reguleaza prostituate. De lux! Iar apoi ne vor regula si pe noi! Dragi tovarași – opriti planeta Pamant, vreau sa cobor !

Cristian Ardeleanu