Cluj-Napoca devine pentru George Simion un oraș de suflet, iar liderul AUR a spus azi că îi cunoaște problemele, astfel că provoacă la un dialog transparent și incomod pentru actuala administrație locală și județeană.

”Bugetul anual al Clujului este enorm – echivalentul a peste 700 milioane de euro – dar nu se face nimic notabil cu el – metroul este doar o poveste electorală, centura este o minciună iar spitalul regional de urgență e doar o fantasmagorie.

Este strigător la cer că acest oraș minunat beneficiază atât de puțin în realitate de acești bani. Banii din buget se duc de fapt în găurile din RADP și Compania de Transport Public – CTP Cluj. De ce din acest buget imens nu se construiesc școli noi? Clujul nu are nicio școală nouă construită în ultimii 30 de ani, numai renovări ratate si cârpeli? De ce nu avem la Cluj un spațiu expozițional modern? Unde e aqua-park-ul promis de 20 de ani de Boc? De ce piețele Clujului arată ca in anii ‘90 chiar mai rău? În piața agro-alimentară Mărăști este o mizerie totală și multe ilegalități. Unde sunt locuințele sociale de care tinerii Clujului au atâta nevoie? Azi, mâine, Clujul are un miliard de euro buget, dar mii de familii cu probleme sociale care oricât ar munci nu își permit o chirie decentă.

În privința metroului din Cluj-Napoca avem din partea administrației locale o propune electorală – terminarea a jumătate din traseul metroului clujean până la finele anului 2024 – o evidentă minciună. Drept urmare dacă până în luna iulie un sfert din traseul metroului sau până la finele anului 2024, jumătate din traseu nu este realizat, cerem public demisia dlui primar”, a spus azi Simion, prezent la Cluj-Napoca.

Președintele AUR, George Simion, a făcut un apel public către Primăria Cluj-Napoca condusă de Emil Boc să facă apel de urgență la decizia instanței care obligă municipalitatea să exhumeze peste o mie de persoane din cimitirul Mănăștur. Liderul AUR a solicitat ca primăria clujeană să facă apel în justiție. Terenurile cimitirului erau ale statului în anii 1970.

Radu Ștefan