Motto-ul săptămânii de rugăciune este inspirat din evanghelistul Luca – „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău…și pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

În perioada 13-21 ianuarie 2024, cultele din orașul nostru se pregătesc pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Acțiune din acest an se desfășoară sub deviza: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău…și pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Luca 10, 27).

Evenimentul va începe cu Seara Tinerilor la Biserica Evanghelică – Lutherană pe 13 ianuarie și se va încheia la Catedrala „Sfântul Nicolae”, pe 21 ianuarie.

Fiecare seară de rugăciune este găzduită de diverse culte, începând cu Catedrala Romano-Catolică și încheind cu Catedrala Greco-Catolică.

Prin intermediul predicii principale, se promovează schimbul cultural și spiritual între culte.

Colectă comună

Un aspect remarcabil al acestei inițiative este Colecta Comună, coordonată de Biserica Greco-Catolică, cu fondurile direcționate către Centrul Social „Maria Rosa” al Caritas Eparhial Oradea, oferind astfel sprijin persoanelor defavorizate din oraș.

Episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfințitul Virgil Bercea, invită credincioșii să participe la această Săptămână de Rugăciune, subliniind unitatea în credință ca temelie a acestei experiențe spirituale comune.

Un program bine structurat și diversele locații ale rugăciunii reflectă diversitatea religioasă a orașului, subliniind, în același timp, coeziunea creștinilor într-o comuniune de credință și rugăciune.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea îi invită pe toți să se alăture în rugăciune și comuniune, contribuind astfel la consolidarea relațiilor dintre diversele comunități creștine din orașul nostru.

Program:

Seara tinerilor

Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.00 – Biserica Evanghelică – Luterană (str. Tudor Vladimirescu nr. 26)

Duminică, 14 ianuarie, ora 18.00, Catedrala Romano-Catolică (Șirul Canonicilor nr. 4)

Luni, 15 ianuarie, ora 18.00, Biserica Unitariană (str. Nicolae Jiga nr. 72)

Marți, 16 ianuarie, ora 18.00, Sinagoga Evreilor Mesianici (str. Evreilor Deportați nr. 23)

Miercuri, 17 ianuarie, ora 18.00, Biserica Evanghelică – Luterană (str. Tudor Vladimirescu nr. 26)

Joi, 18 ianuarie, ora 18.30, Biserica Penticostală „Tabor” (str. Meiului nr. 4)

Vineri, 19 ianuarie, ora 18.00, Biserica ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” (str. Anton Bacalbașa nr. 6)

Sâmbătă, 20 ianuarie, ora 18.00, Biserica Reformată Oradea – Rit (Bld. Ștefan cel Mare nr. 6)

Duminică, 21 ianuarie, ora 18.00, Catedrala „Sfântul Nicolae” Oradea.

 

Crina Dobocan