Astăzi s-a stins din viață profesorul coregraf Florin Ciobanu. Singurul coregraf de folclor din Cluj Napoca.
Cariera profesională si-a desfăsurat-o ca profesor si director la Liceul de Coregrafie din Cluj Napoca.
A fost de-a lungul vieții coregraf la ansamblurile clujene Miorița, Ansamblul Folcloric Studențesc “Mărțișorul”, Ansamblul Folcloric Românașul și Ansamblul Folcloric DOR TRANSILVAN îmbogățindu-le repertoriul coregrafic cu suite de jocuri din cele mai reprezentative zone etnofolclorice din România.

 

Cele mai frumoase suite de jocuri din repertoriul Ansamblul Folcloric DOR TRANSILVAN au fost montate de domnia sa între anii 1994 si 2006: Suită de jocuri din Chinteni, Suită de jocuri din Oaș, Suită de jocuri din Bihor, Călușul oltenesc, Suită de jocuri din Moldova, Suită de jocuri de pe cîmpie, Crihalma si Tîrnăveana.
A fost profesor la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” unde a format generații de instructori-coregrafi pentru ansamblurile folclorice din județul Cluj.

 

Pentru o scurtă perioadă de timp a activat ca si consultant artistic la Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.
In martie ar fi împlinit 80 de ani și speram să-l aniversăm împreună cu ansamblul Dor Transilvan la împlinirea a 30 de ani de la înființare.De-acum vom putea doar sa-l omagiem ….

Tiberiu Groza