S-a votat. Se apropie de bugetul Bucureștiului.  Aproape la jumătate. Consilierii locali au votat, luni, 12 februarie, proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru 2024. Proiectul s-a aflat în dezbatere publică și a beneficiat de o serie de amendamente din partea consilierilor locali, a societății civile și a clujenilor.

Proiectul de Buget 2024 a trecut cu  de voturi 24 „pentru”, un vot „împotrivă” și 2 neparticipări la vot.

La începutul ședinței forului local, edilul Emil Boc le-a mulțumit clujenilor, dar și colegilor din partidele PNL-UDMR pentru proiectul de buget pentru anul 2024, cât și pentru suma record disponibilă în acest an. A mulțumit și Consiliului Civic Local, cetățenilor, societății civile și restului partidelor politice reprezentate în Consiliu Local pentru amendamentele aduse la proiectul bugetului. Primarul a subliniat că își dorește că orașul să își mențină locul fruntaș în România din punct de vedere al calității vieții, siguranței și dezvoltării componenței verzi.

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca în 2024 este de 802.461.396 euro, în creștere cu 39,21% față de bugetul din anul 2023.

Potrivit primarului Emil Boc, 71 de proiecte incluse în buget au venit din partea clujenilor, partidelor politice și societății civile.

„Am primit 156 de propuneri de la clujeni, partide politice, societate civilă. Unele se dublează. Un număr de 71 sunt cuprinse în buget, fie se regăseau deja fie le-am inclus. Doar 8 propuneri nu au putut fi luate în considerare din lipsa de temei legal”, a declarat Emil Boc.

NapocaNews