Nu cedează în fața cererilor lui Zelenski. Fermierii polonezi au întărit blocada la granița cu Ucraina. Protestul lor a dat peste cap tot traficul din țară, dar agriculturii spun că doar încearcă să-și salveze culturile. Kievul susține însă că manifestațiile fermierilor polonezi afectează efortul comun pentru respingerea invaziei ruse.

Fermierii polonezi au avertizat că nu vor lăsa nici măcar un singur camion ucrainean să treacă în niciun sens. La Dorohusk s-a format o coadă de zece kilometri de camioane. Unul din organizatorii protestului a spus că frontiera ar trebui închisă pentru moment până se pun la punct controale stricte ale produselor importate din Ucraina.

Noile proteste sunt o escaladare, deoarece la fostele demonstrații șoferii și agricultorii nu au închis complet toate punctele de frontieră cu Ucraina.

Fermierii din toată Europa au protestat față de constrângerile impuse de Uniunea Europeană pentru a combate schimbările climatice, dar și față de creșterea prețurilor din cauza competiției incorecte, în special din partea Ucrainei. Kievul susține, în schimb, că exporturile sale nu au afectat piețele europene.

NapocaNews