O instanță de judecată ar fi decis că jurnaliștii de la Newsweek România nu mai au voie să scrie nimic despre fostul ministru Tudor Chiuariu și despre soția sa, judecătoarepotrivit unei notificări trimise redacției Newsweek România, publicate de redacția în cauză, în ediția online.

Vineri, 23 februarie, casa de avocatură Chiuariu & Asociații SCA trimitea un email jurnaliștilor de la Newsweek România prin care aceștia erau notificați că trebuie să respecte o ordonanță președințială a Tribunalului Argeș, emisă în aceeași zi, care le interzice să publice orice articole referitoare la fostul ministru al Justiției și la soția sa, judecătoare.

Reacția celor de la Newsweek România: ”O hotărâre fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană”

‘Hotărârea dată pe loc de judecătorul Bogdan Dumitru Cristian este fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană. Nu am primit încă nicio comunicare oficială din partea instanței, deci nu știm care poate fi motivarea unei asemenea decizii. O decizie care intră în contradicție cu toată legislația europeană privitoare la libertatea presei și care contrazice jurisprudența românească în materie’, spun jurnaliștii de la Newsweek România, care publică și textul notificării trimise redacției:

 

“Subsemnații Roxana Chiuariu, Tudor-Alexandru Chiuariu și Chiariu @Asociații – Societate Civilă de Avocați, toți reprezentați conventional de Chiuariu & Asociații SCA cu sediul (…) vă transmitem prezenta notificare prin care vă somăm ca de îndată să respectați hotărârea judecătorească anexată privind pe dna. Roxana Chiuariu, dl Tudor-Alexandru Chiuariu și Chiuariu&Asociații – Societate Civilă de Avocați, având în vedere următoarele:

Prin Hotărârea nr. 66/23.02.2024 pronunțată de Tribunalul Argeș în dosarul nr. 1493/109/2024 s-au dispus următoarele măsuri împotriva Pârâților Negrea Stelian-Gabriel și News International SA, această hotărâre judecătoarească fiind EXECUTORIE FĂRĂ SOMAȚIE SAU FĂRĂ TRECEREA UNUI TERMEN:

1. Interzicere provizoriu pârâților să publice sau să transmit, direct sau indirect, sub orice formă, prin orice fel de mijloace, orice referiri privitoare la reclamanții Roxana Chiuariu, Tudor-Alexandru Chiuariu și Chiuariu & Asociații – Societate Civilă de Avocați, în mijloacele de presă  scrisă sau electronică, până la soluționarea definitive a dosarului nr. 1497/109.2024.

2. Obligă pârâții să înceteze provizoriu acțiunile anterior menționate, inclusiv sub aspectul publicării de articole, știri, dezbateri, anchete, reportaje în revista Newsweek România., pe pagina de internet www.newsweek.ro , în alte mijloace de informare în masa sau pe platforme de social media, cu privire la oricare dintre reclamanți, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 1497/109/2024. 

3. Obligă pârâții să plătească reclamanților suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

NapocaNews