Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a afirmat că, săptămâna viitoare, în zilele de miercuri, joi și vineri, credincioșii pot ține, dacă vor, post și rugăciune cât mai intensă pentru un adevăr istoric: reactivarea Mitropoliei Tomisului. Presa folosită pe post de armă a necuratului a ajuns să atace la minut, imediat după emisiune, până și acest îndemn creștinesc, prin titluri necinstite, de scandal.

ÎPS Teodosie a fost întrebat de un credincios, joi, la emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, transmisă pe noua pagină de Facebook, Centrul Eparhial Tomis, dacă poate institui o zi de rugăciune în toată Arhiepiscopia Tomisului pentru reactivarea Mitropoliei Tomisului, conform activenews.ro

VIDEO:

„Sigur, să ne rugăm, iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi, dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile care se cuveneau că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident și atât de necesar de pus în realitate, sigur că să ne rugăm cu toții. Și iată, miercurea și vinerea viitoare, chiar și joi să ținem post, miercuri, joi și vineri, săptămâna viitoare, să avem post și rugăciune cât mai intensă pentru această dorință a dumneavoastră, atât de justificată.

Sigur că eu nu pot să strig atât de tare ca și cum e un drept al meu. Nu e un drept al meu. E o evidență a istoriei, un drept al frățiilor voastre care locuiți aici și această necesitate o evidențiază românii din toată țara și din diaspora. Eu sunt mereu atenționat să fac ceva să fie pusă istoria Dobrogei și Biserica Tomitană în evidență. Sigur, Dumnezeu dacă ne rugăm, El ne va ajuta și în El am nădejdea!”, a conchis Înaltul Ierarh.

A fost atacat trivial de conservele Soros din diverse instituții cu fișe de post mai mult sau mai puțin secrete sau discrete.

Totodată, Arhiepiscopul Tomisului s-a exprimat în cadrul aceleiași emisiuni de azi și împotriva încălcării canoanelor în anumite direcții constatate din păcate în câteva situații.  „Ecumenismul în sensul de a sluji împreună cu alte culte nu este îngăduit de sfintele canoane”, a reiterat ierarhul.

La începutul lunii, Înaltul Ierarh al a mai fost întrebat pe temă reactivării Mitropoliei.

Atunci, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a anunțat că a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod cel mai complet referat pentru înființarea Mitropoliei Tomisului (DOCUMENT AICI), precizând că acesta a fost înregistrat și speră să fie pus pe Ordinea de zi a ședinței din această lună, transmite Știripesurse.

ÎPS Teodosie a declarat că nu cere acest lucru pentru el, ci pentru restaurarea unui adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică.

NapocaNews