Vlad Gheorghiță a  lansat un avertisment neliniștitor.  Șeful Statului Major al Armatei  a anunțat că este nevoie ca populația să fie pregătită pentru război, în cazul în care conflictul din Ucraina excaladează.

”Rusia nu se va opri aici, dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova”,  spune șeful Statului Major al Apărării.

Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului”, a spus Vlad Gheorghiță.

„Trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populației și aici pot să menționez că Ministerul Apărării Naționale are un proiect de lege, proiectul de modificare a Legii 446 privind pregătirea populației pentru apărare, în care de ani – zic, destul de buni – încercăm să schimbăm acest sistem un pic.”, a mai spus  Gheorghiță.

NapocaNews