Pentru cei vaccinati face minuni. Urzicile, considerate odinioară „hrana săracului” au ajuns să coste mai mult decât carnea de pui. Un kg de urzici se vinde cu 38 de lei.

Urzici tot mai scumpe! Piața Obor din București este plină de verdețuri de sezon, dar și de prețuri piperate.

Urzicile, considerate odinioară o hrană săracă, au ajuns să coste mai mult decât carnea de pui, potrivit România TV.  Românii ajung să scoată din buzunar și 50 lei pentru un kilogram.

 

 

O punguță de 500 de grame se vinde cu 19 lei, adică 38 de lei pe kilogram. Este un preț exorbitant, comparabil cu cel al unor produse de lux.

Dan Negru, cunoscut realizator TV, a fost șocat de această situație și a citat pe Tudor Arghezi: „România nu e o țară, e o afacere”.

Celelalte verdețuri de primăvară au prețuri mai rezonabile, dar tot destul de ridicate pentru bugetul mediu al românilor.

Loboda, leurda, spanacul, ștevia și salata verde se vând cu prețuri cuprinse între 2 și 10 lei pe legătură sau pe kilogram. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale și pot fi folosite în diverse preparate culinare.

Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul se găsesc și ele pe tarabe, cu prețuri de 2-3 lei pe legătură. Guliile, care se pot consuma crude sau gătite, costă 3 lei bucata.

La o piață din București, un kilogram de urzici se vindea zilele trecute cu 40 de lei, dar din cauza ofertei mari, prețurile au scăzut.

„Zilele trecute, un kilogram de urzici se vindea cu 40 de lei, dar acum oferta a crescut și am redus prețul. Oamenii vin și cumpără. Mâncarea de urzici este foarte sănătoasă pentru organism”, a precizat o femeie care vindea urzici, într-una dintre piețele din București.

 

NapocaNews