CEO-ul Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, Amin Nasser, a declarat luni că tranziţia energetică eşuează, iar factorii de decizie ar trebui să renunţe la ”fantezia” de a elimina treptat petrolul şi gazele, deoarece cererea de combustibili fosili va continua să crească în următorii ani, relatează CNBC, informează News.ro.

”În lumea reală, strategia actuală de tranziţie eşuează în mod vizibil pe majoritatea fronturilor, deoarece se ciocneşte de cinci realităţi dure”, a spus Nasser în timpul unui interviu la conferinţa CERAWeek by S&P Global din Houston, Texas.

El a arătat că ”este nevoie urgentă de o resetare a strategiei de tranziţie, iar propunerea mea este următoarea: ar trebui să renunţăm la fantezia de a elimina treptat petrolul şi gazele şi, în schimb, să investim în ele reflectând în mod adecvat ipotezele realiste ale cererii”, a spus CEO-ul, în aplauze din partea publicului.

Agenţia Internaţională pentru Energie, cu sediul la Paris, a estimat anul trecut că vârful cererii de petrol, gaze şi cărbune va fi atins în 2030.