România a câștigat în dosarul Roșia Montană în care Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari, potrivit Curții de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington, scrie ziuadecj.ro. 

Decizia este definitivă și executorie și a fost luată după nouă ani de proces și săptămâni în care premierul Marcel Ciolacu și ministrul de la Finanțe Marcel Boloș au insistat în spațiul public cu declarații potrivit cărora statul român va pierde acest proces.

Avocata care a câștigat pentru România procesul Roşia Montana de la Washington este Crenguţa Leaua. Alături de ea mai sunt şi alţii care au pus interesele naționale mai presus decât interesele personale: avocații Marius Harosa, care a câștigat zeci de procese în care a dovedit ilegalitatea proiectului, ajutat de Dumitru Dobrev și Stefania Simion.

Marius Harosa, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este un avocat originar din orașul Năsăud. „Vă anunţ cu mândrie că România a câştigat procesul la ICSID cu Gabriel Corporation!!!!! Este una dintre cele mai mari bucurii şi victorii, în urma unei lupte de mai mult de 20 de ani!!!”, a anunţat Harosa pe pagina sa de Facebook vineri.

NapocaNews