Emir Kusturica, cunoscutul regizor sârb, susține că ar prefera să-și desfășoare activitatea ca cineast, în Rusia, astfel încât să facă parte din cultura rusă. Regizorul sârb se află în Rusia unde va participa la Festivalul Mondial al Tineretului, la Soci, programat între 29 februarie și 7 martie.

Emir Kusturica, cunoscutul regizor sârb, și-a declarat adeziunea la cultura rusă. El a afirmat, într-un interviu, că-și dorește să activeze ca regizor rus. Cineastul participă la Festivalul Mondial al Tineretului de la Soci, unde a fost invitat să cânte.

Emir Kusturica vrea să intre în cultura rus

Cineastul sârb a acordat un interviu ziarului Isvestia, din Rusia, unde a vorbit despre intențiile sale. Emir Kusturica a afirmat că lucrează la un film în care îmbină poveștile din romanele „Crimă și Pedeapsă” și „Idiotul” de Feodor Dostoievski. În acest context și-a exprimat adeziunea la cultura rusă, pe care spune că o admiră.

„Vreau să fac parte din cultura rusă, așa că fac acest film. Nu doar din acest motiv, desigur, dar fără îndoială, vreau să fiu un regizor rus”, a declarat Emir Kusturica.

Cineastul a subliniat că, pentru el este important să facă parte din cultura rusă, pe care o admiră foarte mult.  În acest sens, a dat exemple de cineaști ruși pe care îi admiră. Aceștia, spune Kusturica, au creat mai multe capodopere în cinematografie.

NapocaNews