Primarul Emil Boc a anunțat că a participat în acest weekend la conferința regională „Europa în fiecare localitate”, organizată la Cluj-Napoca, alături de tineri din toată țara, membri ai TNL.
”Am subliniat în acest context faptul că suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene. Așa cum spunea Ronald Reagan, mereu suntem la o generație distanță de sfârșitul democrației. Deoarece democrația trebuie apărată permanent.
Uniunea Europeană este un succes istoric, o construcție care a durat sute de ani pentru a fi consolidată în scopul asigurării păcii, libertății și prosperității. Dar drepturile și libertățile de care ne bucurăm acum, pe care tinerii le consideră un dat – precum, spre exemplu, libera circulație sau libertatea de exprimare – nu sunt pentru totdeauna. Forțele întunericului, ale dictaturii, interesele anti-democratice nu au dispărut.
Dacă dorim să menținem pacea, libertatea și prosperitate pentru fiecare, e esențial să alegem forțele democratice și să nu ignorăm responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi pentru viitorul României și al Europei.
În cadrul evenimentului de la Cluj a avut loc și un moment simbolic. Tinerii au desfășurat steaguri de mari dimensiuni, ale României și Uniunii Europene, pentru a sublinia importanța apartenenței la construcția europeană și a transmite un mesaj despre angajamentul nostru față de valorile europene”, a spus Boc..
Radu Ștefan