Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) a ajuns pe locul doi în alegerile municipale desfăşurate la Salzburg. Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, în schimb, a pierdut jumătate din procente, arată datele preliminare citate de EFE.

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) a obţinut 23% din voturi în alegerile de duminică pentru Consiliul Municipal. Rezultatul nu e definitiv, dar marchează, totuși, o creştere de 500% pentru acest partid faţă de ce a obţinut în 2019.

La alegerile generale din 2019 formațiunea obținuse la nivel naţional mai puţin de 1%.

Oarecare Kay-Michael Dankl, născut în 1988, chipeșul tânăr tătic, licențiat în istorie, angajat al muzeului local și candidat al KPÖPLUS, partidului comunist austriac la postul de primar. Comuniștii din Salzburg sunt de o legislatură deja a doua forță politică orășenească, cu mai mult de 20%, Dankl fiind și consilier municipat. Partidul comunist austriac are deja din 2021 un primar la cârma unui alt mare oraș, Graz, capitala landului Stiria, în persoana Elkei Kahr. La Graz s-a născut și Dankl, căruia sondajele de opinie îi dau șanse reale să devină primar în orașul lui Mozart, după ce a trăit câțiva ani la Tucson în statul american Arizona.

NapocaNews