Primăria Cluj-Napoca organizează vineri, 8 martie a.c., începând cu ora 11.00, ceremonia de depuneri de jerbe de flori la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din Parcul Central, cu ocazia celebrării Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti – 9 martie.

Parlamentul României a adoptat Legea nr. 247/2011 pentru declararea zilei de 9 martie Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, publicată în Monitorul Oficial partea I nr. 864 din 8 decembrie 2011, precizând că data de pomenire a celor care au decedat ca luptători împotriva comunismului să fie 9 martie a fiecărui an, de comemorarea celor 40 de Sfinţi Mucenici.

„Niciodată nu o să atingem nivelul spiritual pe care l-am avut în închisori. În închisorile comuniste nu era creion, nu era hârtie, nu era televizor, nu era nimic. Şi mai ales în anul de izolare pe care l-am trăit când nu te puteai uita la nici un orizont exterior, când nu era nimic, decât 4 pereţi, trebuia să te cobori în tine, să găseşti un orizont lăuntric, fără de care înebuneai” – Părintele Roman Braga, 1922 – 2015.

NapocaNews