Revista Atitudini, editată de Mănăstirea Paltin-Petru Vodă, prezintă noi minuni ale sfinților închisorilor, care, prin uleiul din candela ce veghează sfintele lor oseminte, izvorăsc multe tămăduiri. Mărturiile sunt relatate de Părintele exarh Gavriil Vărvăruc, stareț al mănăstirii „Sf. Cruce” din Aiud.
Sfinții din Aiud vindecă dureri de oase
O doamna din Bistrița avea niște dureri inimaginabile la umărul drept. Și, auzind de minunile sfinților din Aiud, a venit ca să se roage și să primească untdelemn din candelă. După ce a urcat în mașină, ca să plece, a realizat că nu o mai durea absolut deloc umărul.
O mămică tânără, care născuse prematur, i-a oferit untdelemn din candela de la Aiud unei alte mame ce avusese probleme cu nașterea. Copilul ei era născut prematur și avea greutatea de doar 600 de grame. Avea și plămânii afectați, iar medicii nu-i mai dădeau nicio șansă de viață.
L-a uns însă cu untdelemn din candela de la Aiud și, o, minune!, copilul s-a făcut complet sănătos.
Un avocat credincios a fost chemat de partenera de viață a unui client pentru a-l întâlni pentru ultima dată. Deoarece domnul respectiv avea ulcer varicos în ultimul stadiu și nu mai avea nici o șansă de vindecare.
După ce l-a întâlnit, avocatul, care este creștin ortodox practicant, l-a chemat pe duhovnicul său pentru a îl pregăti din punct de vedere sufletesc pentru plecare. Atunci a aflat că acel om, care avea vârsta de 80 de ani, era greco-catolic și trăia în concubinaj. A acceptat însă să vină duhovnicul.
După ce a primit mărturisirea sinceră a păcatelor, duhovnicul i-a explicat că nu îl poate Împărtăși. Însă, având la el untdelemn din candela de la Aiud, i-a dat pentru a fi miruit zilnic pe picioarele pline de puroi.

La nici o săptămână doamna îl sună uimită pe avocatul lor pentru a îi spune că domnul s-a vindecat. Acel domn a mai trăit 5 ani, timp în care a devenit Ortodox practicant și a făcut cununia religioasă.
Despre mărturiile și viețile martirilor și mărturisitorilor lui Hristos, închiși în temnițele comuniste, puteți citi și în cartea „Sfinții Închisorilor”, editată la mănăstirea Paltin Petru-Vodă.
Rugați-vă la Sfinții Închisorilor și vă veți vindeca trupește și sufletește!
NapocaNews