Poză de Gary Barnes pe Pexels.com

Dacă te-ai mutat în noua ta casă sau doar ai renovat vechea bucătărie, alegerea aragazului este foarte importantă întrucât acest obiect electrocasnic se va afla în locuința ta pentru o perioadă lungă de timp și îl vei folosi destul de des. Fie că ești pasionat de gătit și alegi să îți impresionezi membrii familiei cu bucate alese sau doar îți pregătești cafeaua dimineața înainte să pleci la birou, ai nevoie de un aragaz care să răspundă nevoilor tale indiferent de situație.

Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a te bucura de acest obiect electrocasnic cât mai mult timp!

  •         Dimensiunile aragazului

Având în vedere că majoritatea modelelor au dimensiuni predefinite, ar fi bine să ții cont de aceste specificații atunci când îți proiectezi mobila pentru bucătărie. Din punct de vedere al înălțimii acestuia, nu ar trebui să îți faci griji întrucât majoritatea producătorilor oferă picioare reglabile și îi poți regla înălțimea în funcție de nevoile tale.

  •         Tipul de alimentare

Înainte să cumperi un aragaz trebuie să te gândești foarte bine cu ce anume va funcționa acesta. Un model electric este conectat la rețeaua de electricitate a locuinței tale și funcționează atunci când este cuplat la priză. Dacă optezi pentru el, vei scăpa de grija alimentării unei butelii. Printre avantajele acestui tip de aragaz se numără faptul că poți seta exact temperatura de gătire a alimentelor precum și siguranța acestuia, spre deosebire de unul cu alimentare pe gaz. Însă, dacă optezi pentru acest tip de alimentare, trebuie să știi că acesta trebuie conectat la o țeavă de gaz. Aragazul alimentat cu gaz oferă totuși avantajul unor facturi mai mici precum și posibilitatea de a vedea flacăra și de a-i regla intensitatea. Pe altex.ro găsești ambele variante și poți alege ceea ce ți se potrivește.

  •         Specificațiile cuptorului

Atunci când alegi un aragaz clasic acesta vine cu un cuptor încorporat. Dacă nu obișnuiești să gătești foarte mult poți opta pentru un model convențional care are și un preț destul de accesibil tuturor buzunarelor. În schimb, dacă ești pasionat de gătit fripturi suculente și deserturi delicioase, atunci un cuptor cu convecție este potrivit pentru tine. Acest tip asigură distribuirea uniformă a căldurii cu ajutorul ventilatorului, reușind astfel să asigure o gătire uniformă a tuturor alimentelor.

  •         Funcții suplimentare

Dacă îți dorești funcții în plus la cuptor să știi că ai destule variante. Fie că optezi pentru un rotisor la cuptor, aprindere automată sau mai multe programe de gătire, trebuie să știi că toate acestea îți vor ușura destul de mult activitatea în bucătărie. În plus, cea mai căutată funcție este aceea de autocurățare a cuptoarelor.

Pentru a te asigura că alegi un model de aragaz potrivit nevoilor tale și de care să te bucuri cât mai mult timp fără a fi nevoie să faci o nouă investiție pentru a-l înlocui, ține cont de sfaturile de mai sus!

NapocaNews