Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” – Ediția a XVI-a, din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor”, desfășurat în Patriarhia Română, și-a desemnat grupurile catehetice câștigătoare la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Cele 41 de proiecte derulate în protopopiatele Eparhiei Clujului au reunit peste 2000 de copii și tineri, evidențiind astfel preocuparea constantă a Bisericii pentru credincioșii de toate vârstele, titrează Radio Renașterea.

Ediția din acest an are ca motto versetul scripturistic „Iar mulțimile, aflând, au mers după El și El, primindu-le, le vorbea despre împărăția lui Dumnezeu, iar pe cei care aveau trebuință de vindecare îi făcea sănătoşi” (Luca 9, 11) și este în acord cu tematica anului 2024, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor” și „An comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”, fiind organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Festivitatea de premiere la nivel eparhial a avut loc miercuri, 15 mai 2024, de la ora 17:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului de la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a elevilor participanți și a îndrumătorilor grupurilor catehetice.

În deschiderea festivității, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța și necesitatea educației religioase în rândul tinerilor. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe elevii participanți și pe coordonatorii lor, profesori și preoți, oferindu-le tuturor diplome de participare și cărți duhovnicești.

 

Cu acest prilej, grupul catehetic al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”  din Feldru, Protopopiatul  Năsăud, care a obținut premiul I, cu proiectul intitulat „O cană cu apă”, a susținut un scurt moment artistic.

Evenimentul a fost prezentat de preotul Raul Pap, coordonator al Departamentului de Misiune și Cateheză din cadrul Arhiepiscopiei Clujului.

NapocaNews