Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

„În toată această perioadă, pe lângă colegii mei care sunt alături de mine, au fost mulţi alţii implicaţi, atât din spitalul nostru, cât şi din celelalte spitale din Cluj. S-a lucrat într-o echipă multidisciplinară, cu oameni care au răspuns prompt la chemările noastre, au fost zile în care domnul Piersic era consultat dimineaţa, seara, de către infecţionist, ortopezii care s-au ocupat de dumnealui în Spitalul Militar, Spitalul de Boli Infecţioase a fost parte în povestea aceasta prin specialiştii pe care îi are, adică să reţineţi că ceea ce se face în Cluj şi ceea ce s-a făcut în cazul dumnealui s-a făcut la nivel înalt. Demersul de a ajunge la Bucureşti vine exact în ideea de a face ceea ce s-a întâmplat şi în cazul nostru: medicul care a intervenit şi i-a implantat acea proteză trebuia să facă o reevaluare ortopedică. N-a fost un demers al nostru de a ne recunoaşte prin asta limite, pentru că la nivel de oraş lucrurile puteau fi rezolvate. A fost decizia familiei şi nimic altceva”, a declarat managerul Institutului Inimii, Florin Crişan.

Medicii bucureșteni sunt mai buni?

Potrivit medicilor, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

NapocaNews