Trafic rutier oprit luni după-amiază pe autostrada A3 Cheţani – Câmpia Turzii pentru desfăşurarea celui mai mare exercițiu de desant aerian din Europa.

Cel mai mare exercițiu de desant aerian din Europa, la Baza Aeriană din Câmpia Turzii/Foto: MApN Cel mai mare exercițiu de desant aerian din Europa, la Baza Aeriană din Câmpia Turzii/Foto: MApN

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni, 13 mai, în intervalul orar 17:00 – 20:00, circulaţia rutieră va fi închisă pe autostrada A3, tronson kilometric 36 – 51+796 metri, între nodul rutier Cheţani şi nodul rutier Câmpia Turzii, pentru efectuarea exerciţiului Swift Response 24 (SR24)/Defender 24, care presupune desantul unui număr mare de militari şi tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

 

În această perioadă, traficul se va desfăşura deviat, pe DN 15, anunţă sursa citată. Exercițiul militar a fost programat inițial pentru duminică, 12 mai, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost reprogramat pentru luni, 13 mai.

Aproximativ 2.000 de paraşutişti militari din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos se vor instrui în cadrul secvenţelor desfăşurate în România ale exerciţiului Swift Response 24 (SR24)/Defender 24, potrivit MApN.

Operaţia aeropurtată multinaţională Joint Forcible Entry, care include şi desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile, iar secvenţa principală din România este planificată în zona Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

NapocaNews