În data de 14 mai, ziua cinstirii martirilor din temnițele comuniste, vom merge în mijlocul studenților cu simboluri ale identității naționale, care le sunt interzise de noul cod universitar.
Vom dărui pentru început tinerilor 100 de steaguri tricolore, 100 de icoane ortodoxe și cel puțin tot atâtea fotografii cu martiri ai închisorilor comuniste, însoțite de un scurt text de prezentare. Fondurile pentru acțiune se strâng în contul Asociației Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800. Finanțarea naționalismului nu este un act filantropic, ci unul patriotic, la fel cum este și demersul burselor Români pentru Români, până acum reușind să dăruim 35 de burse tinerilor noștri, situația pe larg, inclusiv dovada trimerii banilor către copii, urmând să o prezint duminică seara. Nu facem promisiuni-proiecte, ci lucruri concrete, cu repercusiuni imediate.
Lucrând la textele de prezentare ale sfinților și martirilor închisorilor comuniste, m-am străduit să fac o sinteză elocventă pentru studenți, majoritatea lor, cel puțin teoretic, neavând cunoștință de esenţa luptei și de idealurile foștilor colegi de generație.
Consider că adevărurile interzise de corectitudinea politică, trebuie să ajungă în mintea și sufletul tinerilor universitari, prin noi, cei care credem în aceste adevăruri. Nu doar îi cheamăm pe studenți spre acestea, la diverse acțiuni, ci mergem de această dată, în premieră, noi către ei, chiar în mijlocul lor, cu Steagul, Icoana si imaginea unor studenți, sfinți și martiri, care si-au dăruit viata lui Hristos și neamului românesc!
Tinerii astăzi, pentru a fi țării de folos, este necesar pe lângă a învăța bine, să învețe bine românește, altfel, învață pentru alții.
Dr. Mihai Tîrnoveanu