După un inspirat „da”, povestea de dragoste a unui cuplu este pecetluită și unită pentru totdeauna de o pereche de verighete simple. Un simbol cultural, religios și istoric, ritualul schimbului de verighete și-a schimbat însemnătatea odată cu cursul istoriei (de la împărțirea bunurilor personale cu jumătatea aleasă, la evocarea fidelității în Grecia și Roma Antică până la uniunea în fața Lui Dumnezeu în Evul Mediu etc.). Astăzi, verighetele pot fi descoperite în aproape toate magazinele de bijuterii într-o gamă variată de modele, stiluri, gravate, decorate cu pietre prețioase și confecționate din metale tradiționale precum aur, argint, platină ori rare (aur roz, titan, ceramică, oțel inoxidabil sau wolfram). Astfel, lasă-te purtat de aerul peliculelor hollywoodiene și de eleganța regalității și aruncă o privire asupra acestor propuneri de verighete unice și intrigante! 

Descoperă cum ai putea să găsești în filme și în media modelul de verighetă pe care îl doreai: 

  • Lady Mary și Matthew Crawley 

          Momentul uniunii personajelor interpretate de Michelle Dockery (Lady Mary) și Dan Stevens (Matthew Crawley) a fost unul așteptat și ovaționat de fanii îndrăgitei serii istorice britanice „Downton Abbey”. Pe fundalul romantic și dulce-amar al părăsirii moșiei copilăriei și adolescenței sale, Mary a pășit către mica și intima biserică din Downton pentru a-și uni destinul cu alesul inimii sale. Într-o rochie simplă albă brodată cu motive florale și accesorizată cu o tiară strălucitoare asemănătoare unui buchet înfrunzit de lăcrămioare, cea mai mare fiică a contelui de Grantham a strălucit și s-a remarcat în ziua nunții sale. Inspirate de începutul promițătorilor ani ‘20, niște verighete confecționate din aur alb și decorate cu motive vegetale pot fi o alegere demnă atât de gusturile ridicate ale nobililor englezi din Downton, cât și de cele ale unor fani ai serialului și genurilor de filme istorice.

  • Regina Mary a Danemarcei 

        Povestea de dragoste dintre o femeie de afaceri australiană și prințul moștenitor al Danemarcei a început în anul 2000 în ajunul „Jocurilor Olimpice de Vară” organizate în Australia. Nu a fost nevoie decât de o conversație, o scânteie și de multă perseverență pentru ca acest „love story” regal să se poată încheia în 2004 după clasica formulă „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. O pătură de diamante scânteietoare flancate pe o bandă din aur alb, modelul pavé de verighetă al reginei Mary emană o eleganță și noblețe scandinavă modernă. Variante asemănătoare de verighete celei purtate de frumoasa regină pot fi găsite și pe Glamira.ro, visul tău de a deveni o prințesă fiind la un click distanță de a fi îndeplinit! 

  • Mrs. Winterbourne

        În filmul „Mrs. Winterbourne” din 1996, Ricki Lake interpretează rolul unei tinere abandonate de fostul iubit la aflarea veștii că a rămas însărcinată. Firul narativ o poartă pe Connie (Lake) într-o călătorie cu trenul unde se va întâlni cu un aristocrat, Hugh Winterbourne, și cu soția însărcinată a acestuia, Patricia. Cele două femei se împrietenesc și Patricia își încurajează noua amică să-i încerce verigheta (personalizată cu numele ei și al lui Hugh), moment care conduce la instaurarea intrigii: trenul în care se află este angrenat într-un accident fatal, iar Connie (de acum Patricia) este singura supraviețuitoare. Singură, cu o identitate nouă și cu un bebeluș, povestea romcom-ului dramatic va culmina într-un final fericit, asemănător tuturor filmelor americane.

Indiferent dacă ești un fan al filmelor cu Brandon Fraser sau doar o persoană romantică, o verighetă în genul celei din această peliculă reprezintă o opțiune demnă de a fi luată în considerare: decorată cu diamante sclipitoare și realizată din platină, o verighetă personalizată îți va aduce aminte de jurămintele de iubire și de respect de la începutul căsniciei. În plus, consideră să adaugi, pe lângă numele voastre, și data nunții alături de un mic simbol (o inimă, monogramele voastre alăturate etc.)

        În concluzie, pornind de la bijuterii opulente afișate în filmele de la Hollywood până la inelele capetelor încoronate din Europa, verighetele au jucat un rol semnificativ în încheierea unui capitol și începerea unuia nou, „de cuplu”. Inele desprinse din basme moderne sau de pe micul ecran, aceste modele de verighete propuse te vor ajuta să îți îndeplinești visurile și îți vor aminti de faptul că într-un final numai dragostea voastră este cea care contează!

 

NapocaNews, Poză de olcayertem pe Pixabay.com