Distribuie articolul

De etnie rromă, Gelu Duminică, sociolog, a apreciat, joi, 13 iunie, că huiduielile de la concertul Coldplay nu au fost neapărat un act de rasism, ci mai degrabă „o flegmă intelectuală” din partea spectatorilor, după ce cântărețul român Babasha (22 de ani) a interpretat o manea pe scenă, la invitația trupei britanice.

„Arată ceva despre societatea românească și cum se poziționează clasa educată și cu bani mulți față de alte tipuri și alte categorii sociale. Ceea ce am văzut acolo nu știu dacă e neapărat rasism, poate un rasism din inconștiență, dar nicidecum un rasism asumat, ci mai degrabă eu aș numi-o o flegmă intelectuală, așa, o flegmă a bogaților către săraci, eu mai degrabă așa aș numi-o. Biletul a costat destul de mult, a fost o selecție naturală acolo și atunci oamenii ăia au simțit nevoia să huiduie. Pot înțelege că nu-ți place muzica, de gustibus non disputandum (…)

De ce am zis flegmă intelectuală? Pentru că dacă era o melodie de folclor, lumea nu reacționa huiduind, vă garantez. Vă garantez că dacă era cântat orice alt gen muzical, nu era huiduială. Maneaua, în schimb, este percepută ca fiind o muzică de clasă inferioară care este mai degrabă consumată de plebe, iar noi, ăștia, Coldplay, nu mâncăm șaorma cu de toate, noi bem șampanie și mâncăm icre negre”, a declarat sociologul Gelu Duminică, la Digi24, citat de stiripesurse.ro.

Controversatul cântăreţ de manele Babasha a declarat, într-un videoclip pe Instagram, că urmează să cânte şi în această seară alături de Chris Martin, solistul celor de la Coldplay, scrie observatornews.ro.

NapocaNews