Distribuie articolul

Presa germană anunţă că S.O.S. România va face parte împreună cu partidul Alternativa pentru Germania (AfD) și alte partide naționaliste dintr-un nou grup politic intitulat ”Suveraniștii”.

 

Potrivit mai multor publicații din Germania, printre care și Spiegel, în Parlamentul European va apărea o nouă grupare de dreapta intitulată „Suveraniştii” din care va face parte și S.O.S. România, partidul condus de proaspătul europarlamentar Diana Șoșoacă.

Liderul S.O.S. România a anunțat în mai multe live-uri de la Bruxelles că se află în negocieri pentru formarea unui nou grup, dar nu a oferit amănunte pe motiv că negocierile sunt în curs. Ea a anunțat însă că a avut întâlniri cu europarlamentari din diferite țări, inclusiv din Germania, Bulgaria și Ungaria.

Potrivit unui articol Spiegel, AfD  dorește să înființeze o nouă grupare în UE sub numele „Suveraniştii” și să aducă la bord oameni cu opinii similare. AfD a cerut deja Parlamentului European o sală pentru o sută de persoane și să găzduiască „ședința inaugurală a unui nou grup suveranist.”
NapocaNews