Distribuie articolul

Există mai multe neclarități în noul contract cadru semnat de medicii de familie cu CJAS Cluj.Medicii de familie din județul Cluj au semnat luni, 1 iulie, contractul cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate deși sunt nemultumiți de unele prevederi din actul adițional, titrează Radio Cluj.

Ei spun că în noul contract cadru nu este prevăzută valoarea prestației și în plus, medicii de familie vor suporta sancțiuni în cazul în care eliberează rețete fără să verifice existența unei scrisori medicale în cazul pacienților

Președintele Asociației medicilor de familie din Cluj, Emiliana Costiug, a declarat că sunt asigurate fondurile până la sfârșitul lunii septembrie.

Marea majoritate a medicilor de familie, ca şi unii din ambulatoriile de specialitate, nu eliberează, astăzi, reţete compensate şi trimiteri pentru servicii medicale decontate de Casele de Asigurări de Sănătate.

Motivul este că nu au semnat actul adiţional care prelungeşte, după 1 iulie, contractul cadru cu CNAS, întrucât NU conţine prevederile negociate.

Colegiul Medicilor le recomandă tuturor furnizorilor de servicii medicale să semneze aceste documente, NUMAI cu formularea de obiecţiuni.

Președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, doctor Mihnea Stroe, a explicat că recomandarea Colegiului Medicilor din România este să semneze actele adiționale cu obiecțiuni și se așteaptă decizia CNAS în privința acceptării documentelor semnate astfel.

NapocaNews