Distribuie articolul

Un prim pas diferit față de laicul V.  Bănescu. Fiind preot și subordonat ierarhic episcopilor, nu are voie să mai critice ierarhii. Se va restaura puterea ierarhilor ortodocși din Sinodul BOR.

În prima sa reacție publică, părintele Adrian Agachi și-a exprimat recunoștința față de cei care l-au susținut, mulțumind familiei, prietenilor și îndrumătorilor săi. El a declarat că este dedicat slujirii Adevărului, afirmând că Adevărul este Iisus Hristos și că mesajul său va reflecta mereu învățăturile divine. și a accentuat că pentru Biserica Ortodoxă și pentru el nu există alt cuvânt de mărturisit în afara Cuvântului lui Dumnezeu.

„Doresc să mulțumesc public tuturor celor care mi-au transmis mesaje de felicitare și încurajare în ultimele zile.

Sunt recunoscător întregii mele familii pentru suportul emoțional, prietenilor pentru sfaturile oferite, slujitorilor Bisericii și îndrumătorilor pentru tot ceea ce m-au învățat.

Dar mai presus de toate trebuie să mulțumesc Lui Dumnezeu, Maicii Sale și Sfinților pentru călăuzirea și purtarea de grijă pe care am simțit-o permanent în bucurii și încercări, în tot ceea ce alcătuiește viața omului pe acest pământ.

Am de transmis un singur mesaj: sunt aici pentru a sluji Adevărul. Iar Adevărul este Mântuitorul Iisus Hristos. Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu.

Sfânta Scriptură. Scrierile Sfinților Părinți. Slujbele liturgice. Toate acestea au fost întotdeauna inima mărturisirii ortodoxe, Viața de dincolo de veci descoperită nouă.

Sunt un simplu comunicator, nu un purtător de cuvânt.

Iar ceea ce voi comunica va fi întotdeauna ceea ce Dumnezeu ne-a spus deja.

Pentru Biserica Ortodoxă nu există alt cuvânt de mărturisit lumii în afara Cuvântului lui Dumnezeu.

Nici pentru mine”, a transmis părintele Adrian Agachi.

CV-ul părintelui este impresionant. Specific celor care au o foie de parcurs prestabilită.  Studii în Occidentul anglican. Doctoratele în străinătate sunt apreciate. La cele din România guvernul comasat nu le mai acordă recunoaștere prin îndemnizație.

NapocaNews