Distribuie articolul

Proba la alegere a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat le-a dat bătăi de cap elevilor din Cluj. Zeci de candidați absenți și un elev eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Absolvenții claselor a XII-a au susținut joi, 4 iulie 2024, a treia probă din cadrul examenului național de Bacalaureat, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d).

Cei 4.438 candidați prezenți la această probă scrisă, în cele 17 centre de examen organizate în județul Cluj, au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării – Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

„Un număr de 40 de candidați nu s-au prezentat la proba scrisă de azi, iar 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă”, informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj.

Vineri, 5 iulie 2024 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă–proba E.b)., pentru elevii care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

NapocaNews