„Lunar, apariția lunii pline atrage fotografi de pe tot globul, care se întrec în realizarea de imagini unice și spectaculoase. Mi-am pus mereu întrebarea de ce nu vedem și o astfel de fotografie cu Bucureștiul și o clădire emblematică”, scrie Florin Andreescu pe pagina personală de Facebook.
Tot el a explicat că geografia Bucureștiului nu favorizează acest tip de fotografie: „Nu avem dealuri sau munți în jur, nici suprafețe mari de apă, iar din punctele de belvedere, cam puține ce-i drept, favorizează apusul soarelui, nicidecum direcția din care apare luna plină”.
„Am ales Catedrala Mântuirii Neamului”
Autorul a planificat timp de o săptămână obținerea cadrelor devenite virale în social media.
„Accesul pe o clădire foarte înaltă este o misiune dificilă, așa că am renunțat la această idee și am căutat un loc de stație, termen fotografic, accesibil. Cu o zi înainte de eveniment găsisem alinierea aproape perfectă, pentru mai multe clădiri, iar pe 19 august pe la prânz am pornit prin București pentru a mă hotărî asupra locului de fotografiere”.
„Am ales să fotografiez Catedrala Mântuirii Neamului și m-am decis asupra unuia dintre cele două locuri care au rezultat din calculele astronomice. Se pare că am ales bine”, mărturisește Florin Andreescu.
Și-a instalat aparatura cu 30 de minute înainte de apus. Rezultatele – fotografiile și filmarea time-lapse cu deplasarea lunii pe orbită – au fost publicate de autor fără manipulări digitale. Doar clipul video este redat cu o viteză mai mare în post-producție, pentru a corespunde duratelor specifice unui story pe rețelele sociale. Fotograful oferă mai multe detalii tehnice pe pagina sa de Facebook.
Florin Andreescu a revenit și cu o a doua serie de fotografii cu luna plină realizate miercuri seară din zona Lacului Morii.
NapocaNews