Distribuie articolul

Revista ”Lumină Lină ” ce apare la New York, sub conducerea profesionistă a preotului profesor universitar dr.Theodor Damian, având ca redactor șef  pe Mihaela Albu, este o publicație internațională, editată sub egida  Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, fiind membră a Asociației Revistelor, Publicațiilor și Editorilor, care cuprinde o paletă policromă și ideatică de rubrici cu articole semnate de scriitori români de pe toate meridianele lumi.

Revista este structurată în următoarele capitole:”Teologie”, „Eseu”, ”Eminesciană”, „Documente și mărturii”, ”Proză”, ”Cărți în agora”,  ”Istorie”, ”Universalia”, ”Aniversări”,  ”Comemorări” și ” Reportaj„.

Din această diversitate de teme, remarcăm articol semnat de  Prof.Univ..Dr.Theodor Damian, intitula ” Pocăința vameșului și îndreptarea fariseului”, din care tragem învățătura că”este deosebit de important să nu ne limităm numai la a face lucrurile care ne sunt cerute de legea Mântuitorului, de legea noastră strămoșească, cum spunea Coșbuc într-un poem, ci să dăm deosebită atenție modului în care le facem, iar smerenia nu este parte din ce faci, este parte din cum faci ceea ce faci ”,Poezia semnată de Marcel Miron ne stârnește, acum la sfârșit de iarnă, dorul de mare.

La rubrica”Eseu ”remarcăm interesanta lucrare semnată de Al.Florin Țene, intitulată”Metafora ca ritm al gândirii poetice ”și ”Ion Vinea ”de prof.univ.dr.Ion Haineș. La rubrica”Eminesciana ” studiul lui Florentin Popescu dezbate  viziunea  lui Emita Bhose (”de peste mări și țări ” ) despre opera lui Mihai Eminescu.

Proza Dianei Dobrița Bîlea, publicată la rubrica ” Proză” și intitulată ”Lacrimile sunt un dar ”, ne descoperă o prozatoare sensibilă al cărei eu vibrează la clipele trăirii.

Studiu  semnat de Anca Sîrghie, intitulat”Noica și Câmpulungul ” ne relatează o secvență din viața filozofului, iar la rubrica”Comemorări ” clujeanul Mircea Popa abordează viața și opera lui Timotei Ursu, Kogaion.

Cele 173 de pagini ale revistei se încheie cu ”Retrospectiva trimestrială. ”

Și acest număr al revistei”Lumină Lină ” este un seismograf care înregistrează starea actuală a Literaturii Române indiferend în ce colt al lumii se află autorii.

Al. Florin Țene