Distribuie articolul

Trimestrial primesc de la scriitorul Ing. dipl. Andrușa R. Vătuiu, membru Ligii Scriitorilor și UZPR revista ”TRIBUNA seniorilor mehedințeni”, cu sediul în Orșova, editată de Asociația Seniorilor Clisura Dunării Orșova, publicație care poate sta cu cinste în fruntea peisajului revuistic din țara noastră. Având un colectiv de redacție format din personalități locale și din țară, precum Andrușa R. Vătuiu, Nicolae  Armanca, prof.Ana Buzatu, prof.Elisabeta Diaconescu, Florin Lăpădătescu,ing.dipl.Dumitru Pătășanu și redactori asociați, prof.dr.Florin Copcea, prof.univ.dr.med.Virgil Ene, prof.univ.dr.ing.Andrei Pogany, prof.univ.dr.Florin Smarandache,(SUA), magistrat Ioan Ionescu, prof.Al.Florin Țene (Președintele național al Ligii Scriitorilor) și prof.Ana Zlibuț, contribuie din plin la editarea unor numere cu un conținut bogat și instructiv.

Numărul 14 se deschide cu un articol semnat de Ing.dipl.Andrușa R.Vătuiu în care aduce un omagiu lui Gheorghe Demetrescu, președintele Ligii județene Solidaritatea a Pensionarilor din Mehedinți care”a pornit spre cele veșnice. ”

O pagină este rezervată proiectelor de interes general la Orșova, se relatează despre Congresul al XI-lea al CNS Cartel Alfa,  și despre Asociația Seniorilor Clisura Dunării Orșova.Col.(r )Mihai Nistorescu face o analiză amplă despre  tradiții și modernitate.

Profesoara Elisabeta Diaconescu  relatează despre Sfinții Martiri Brâncoveanu,, iar Dumitru Drinceanu analizează poezia lui Nichita Stănescu și ”umbra-i nepieritoare.”

Profesorul univ.dr.Florentin Smarandache semnează un eseu filosofic despre sistemul de gândire multialist.

Pe pagina 10 descoperim articolul lui Florian Copcea despre gândirea și reflecția poetică la Gheorghe Florescu.

Prof.dr.Din Petre aduce un omagiu scriitorului Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor, arătând că acesta este o mare personalitate a culturi române contemporane. Pe trei pagini autorul relatează activitatea de-o viață a lui Al.Florin Țene în slujba culturii.

Dorin Șofican publică un articol despre unele amintiri din perioada de tristă amintire, comunismul.

Revista se încheie cu un interesant eseu semnat de Andrușa R. Vătuiu, membru UZPR, despre imaginea simbol și imaginea dramatizată a lui Windy Bircu.

Și acest număr, ca și celelalte apărute până în prezent, scriu o pagină de istorie a culturii noastre.

 Al.Florin Țene